2010. október 19., kedd

Múlt évezred holmijai

Hi-hi ez most úgy hangzik, mint ha én most sok-sok század holmiját mutatnám nektek, de bizony ez a kezdeti varrás próbálkozásim bemutatása lenne, mivel shushanna egyik bejegyzése engem is elgondolkodtatott, hogy honnan is indultam.
Tehát egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy főiskolai tábor, ahol mi tanítóképzős vizuális neveléses szakirányosok összegyűltünk, s mindenféle kézműves technikát kipróbáltunk. Ott ismerkedtem meg a fogalommal patchwork.....csak ámultam és bámultam mert komolyan fogalmam sem volt mi is az. 
De ott elmondták, utána néztem, s szerelembe estem.
S persze nem maradhatott ki a kipróbálása sem. S mivel a merjünk nagyot álmodni híve vagyok egy virágkosár (remélem jól írom) blokkból összeállított takarót kezdtem el készíteni.


Íme.
Amint látjátok, katasztófálisan pontatlan. De megtanultam rajta a blokkolást, ill. a tűzést. persze csak egyenes vonalakkal :)

Na hát bátor vagyok én ám. Húgomnak is készítettem karácsonyra takarót. Szaténból :) Aki varrt már ezzel az anyaggal foghatja a fejét és mondhatja bátran. Nem vagyok normális. Rájöttem, mikor az első tíz blokkot összevarrtam és még 54db-ot kellett készítenem. De megérte. Szeretem és tesóm is :)))


S itt már látszik, hogy szeretem a színeket.

S akkor egy más technika, mert ugye az applikációt is ki kellett próbálnom, s igen nem ám egy 10x10-es anyagon :)
Egy baba hempergőn. Amit kézzel tűztem......bevallom 2 éve vágtam bele, de bizony azóta sincs szegélye, s a katicának szárnya. Ez már azért sokk volt :)))



3 megjegyzés:

Ledorka írta...

Le a kalappal! Mindegyik fantasztikus munka! :))

Shushanna írta...

De jó, hogy megmutattad! :)
Hát igen merészen kezdted! És a folytatás is nagyon jól megy... ahogy elnézem.:)

vancsavarr :) írta...

Olyan jó látni a régebbi munkáitokat! Köszi neked is, hogy megmutattad!