2010. október 31., vasárnap

Te mit tennél?

A minap megkeresett emailban egy hölgy, azzal a kéréssel, hogy küldjem át neki a lila táskám szabásmintáját.
Ezzel kapcsolatban kissé elgondolkoztam. 
1.majdnem egy órát kinlódtam vele, mire minden úgy klappolt a mintán ahogy én szerettem volna.
2.teljesen friss termék, minta
3. ha elküldöm ,akkor egy csomó dolgot ,amit én tudok még jelölnöm kellene
4.valahogy gépre, és képre is kellene vinnem, s az szintén rengeteg idő

Tehát a problémát összefoglaltam. Ti mit tennétek a helyemben, mert bunkónak nem szeretnék tűnni....

18 megjegyzés:

cskata írta...

Szerintem bátran mondd el neki finoman megfogalmazva,h ez a Te munkád,és nem áll módodban kiadni a kezedből. Függetlenül attól,h saját,vagy kereskedelmi célra használná fel.
Vannak az interneten ingyenesen letölthető minták,válasszon azok közül.
én ezt tenném...

atira írta...

+ El is adhatnál szabásmintát. Úgy hogy neked is megérje. pl a Varázsolló blogon ez jól működik.

zazálea írta...

Nem adnám oda neki, megmondom őszintén. saját fejlesztés, saját ötletelés, miért adnád oda? Persze, eladni lehet, de azt sem tenném, ha a terveim között még szerepel ugyanilyen táska készítése.

Fércművek írta...

Én ugyan egyszer közzétettem a nyuszkó szabásmintáját és tulajdonképpen nem bánom, de a mai fejemmel már nem tenném.

bolyet írta...

Na majd figyelek itt a jó tanácsokra!:-))

Nagy dilemma ez nekem is!Folyamatosan kérnek tőlem segítséget és leírásokat.Alapból az van, hogy nincs kapacitásom erre.Nagyon változó, hogy kinek és mikor segítek..ez nagyban függ a megkeresés hangnemétől is...Volt már olyan "parancsolós" féle is.:-((

Igazság szerint azért nagyon szívesen adom és adnám, hogy elkészítse magának vagy a kislányának..ez természetes lenne...viszont több esetben láttam végül "piacra dobva".
Most csak annak adok akit szeretek és ismerek.Egyenlőre.
Viszont ha technikai probléma van és tudok segíteni azt szívesen.

Aledi írta...

Én sem adok ki mintát. Persze azért volt már rá példa, de nem jellemző. Sokkal több idő, energia, amíg kitalálom, mint amíg elkészítek valamit. És hát az én mintáim sem szalonképesek, órákba telne, míg más számára is érthetővé tenném őket. Meg hát, ezrével vannak minták a neten, bárki rákereshet. De, akárcsak Bolyet, szívesen segítek trükkökkel, ötletekkel, lelőhelyekkel.

Kriszpicur írta...

Én-sajnos-nem varrok,nem kötök,de szabásmintát,mivel egyediek a táskáid,nem adnám oda!!!
Mondd el neki őszintén,hogy ez a te "találmányod":))
Meg kell értenie!!!!

Annus írta...

Nehéz dilemma. Én már többször kértem mintát és kaptam is...bár legutóbb, amikor a horgolt nyuszi mintáját szerettem volna, mert a kisfiam rajongva nézte, akkor nem kaptam meg. Nem haragudtam érte, inkább csak a ködösítés nem tetszett. Tőlem is rendszeresen kérnek mintát. Én azt mondom, hogy ha az ember az alap mintát elküldi, abból nagy baj nem lehet. Aztán a másik úgy variálja, ahogy szeretné, egészen biztosan nem fogja senki összekeverni az eredetivel.

Kicsoda írta...

Szerintem meg nem kell minden levelre valaszolni. Mentegetozni meg vegkep nem kell. Attol hogy valaki hulyenek tetteti magat, meg semmi ok meghulyulni a kedveert, vagy azt gondolni, hogy ha nem az o szabalyai szerint jatszol, akkor bunko vagy.
Kuld el, hogy irja be a google-be, hogy free pattern handbag es tobbet segitettel, mint kellene. ui. innen neki kevesebb munkaja lesz, mint neked lenne, hogy teljesitsd a kereset.
Komolyan neha nem ertelek titeket. Ez a ti munkatok (a nyuszi is!!!) es mintha szegyen lenne, hogy nem ragjatok mindenkinek a szajaba, hogy hogy kell megcsinalni oket.
Az mas ugy, ha csinalsz egy tutorialt, mert epp ahhoz van kedved, de ez nem varhato el, mint ahogy az sem, hogy add meg nekem a kartyad pin kodjat. De ha ezt kerem toled, akkor nem te vagy a bunko, ha nem teszed.

Annus írta...

Kicsoda: mivel egy kicsit megszólítva érzem magam. Persze, nem kell reagálni minden levélre..szerinted. Szerintem meg illik..még akkor is, ha nemleges választ adsz. A nyuszit külön kiemelted..ha azt írja az illető, hogy nem szeretné kiadni, hidd el, megértettem volna elsőre is...arról nem is beszélve, hogy azóta többen is meghorgolták és az interneten is van hasonló minta. Nem írom le, hogy milyen választ kaptam, mert tényleg nincs jelentősége.
Nem azt írtam, hogy mindent ki kell adni szóról szóra.

Kicsoda írta...

Annus, a nyuszit, a fercnyuszira irtam, a te kommentedet meg nem olvastam. Es tartom magam ahhoz, hogy nekem ne jojjon valaki azzal, hogy mi `illik`, ha o magara nezve nem erzi ugyanolyan fontosnak az `illemszabalyok` betartasat.

Annus írta...

Általánosságban írtam, hogy illik megválaszolni egy levelet...de hagyjuk, tényleg szóra sem érdemes.

BCili írta...

Légy őszinte. Te már úgy is tudod, hogy szívesen adnád vagy sem a mintát, csak a választ kell szépen megfogalmazni, és egy nemleges választól még egyáltalán nem leszel bunkó.

patonaifabian írta...

Köszönöm a válaszokat, s örültem, hogy mindenki a saját habitusának megfelelően válaszolt. Még szerencse, hogy különbözőek vagyunk.

:)))))))

hekka írta...

Jajj, nehéz ügy. De a nemre szavazok!

Emi írta...

Szerintem ez a válasz, pontosabban a kérés nem neked kell, hogy ciki legyen...ez az a bizonyos szakmai titok, nemde?

katafolt írta...

Nekem is vannak ilyen történeteim szép számmal, némelyik rémtörténet. A kedvencem az a hölgy, aki
úgy gondolta, hogy, bár még nem próbálta a foltvarrást, a segítségemmel el tudná készíteni a pipacsos falvédőm hű mását. Erről megpróbáltam fájdalommentesen lebeszélni, viszont elláttam leírásokkal és videókkal foltvarrott pipacsok elkészítéséhez.Nem köszönte meg. Természetesen.

patonaifabian írta...

Nálam is volt ilyen. Ezért is húzódozom, hogy odaadjam. Én lovacskámat adtam ki a kezeim közül, s persze egy nyúlfarknyi köszönöm sem jött viszonzásul.