2010. augusztus 3., kedd

Babatakaró újból

A múlt héten megkeresett Melinda, hogy aug.8-án egy keresztelőre megy, s bizony neki egy ilyen takaró kellene. Egy kis gondolkodási időt kértem, majd igent mondtam, s azután döbbentem rá igen gyorsan is kell mindezt véghezvinnem, ha azt szeretném, hogy a kis lurkó megkapja. 
Így bizony turbó sebességgel álltam neki szabni, azután vasalni, majd varrni, majd varrni, majd vasalni, majd.....
Nem tudom más hogy dolgozik a plüssel, de nyúlik, s igen csak küzdenem kell, hogy olyan alakot öltsön mint amit én szeretnék. Persze az alakok már "könnyebben" mentek csak egy kis kétoldali ragasztó.....
S elkészültem mára, bár még este az ajándékozott nevét bele kell hímeznem, de ez mind semmiség már.


A fotózással kissé meggyűlt a bajom mivel oldalról kaptam a fényt így olyan göcsörtös lett az egész a képen, de aztán szereztem segítséget  :D


7 megjegyzés:

M-ici írta...

Nagyon szép, és igazán jópofa figurák.
A titok pedig azt hiszem semmi más, mint vetex, vetex, és vetex. Akár több rétegben is, abból a vastagabb, merevebb papíralapúból. Munka közben gyakran megvasalva, mert bizony gyorsan elengedi az anyagot. Én az applikálás befejezése után óvatosan leszedegetem az anyagról, majd gőzzel átvasalom a munkámat a hátoldalán. Ez az esetleges hullámokat, ráncokat megregulázza. Utána varrom fel a hátlapot.
A legfontosabb talán az, hogy ha letopog a talp, vagy elakad, nem szabad erőltetni, húzni, nyúzni, inkább picit ritkítani az öltéssűrűséget.
De szerintem ezeket a trükköket te is tudod. Legalább is úgy látom a végeredményt elnézve.

zafiram írta...

Hát ez gyönyörű lett! Nagyon kíváncsi vagyok a fogadtatásra. Egyelőre nem a pici részéről, hanem inkább az anyukájától:))) Nagyon-nagyon köszönöm!

Ledorka írta...

Gyönyörűséges! :)) Akkor is tudnám, hogy te varrtad, ha nem itt látnám. :)

Mona írta...

Meseszép! :)

Aledi írta...

Csodaszép! Minden apró részlete tetszik. Szerintem órákig lehet gyönyörködni benne.

hekka írta...

Mesés! Imádom rajta a cicákat!

patonaifabian írta...

De édesek vagytok. Egyébként nehezen váltam meg tőle. Szerintem sokkal jobban sikerült mint az első, eredeti, s imádtam a puhaságát (sóhaj)