2011. július 1., péntek

Pipacsok...

Valahogy szeretem a virágokat, gondolom sokan vagyunk így. Gyerek koromban, mikor a családban még csak és voltam a kicsi, rengeteget jártuk a közeli erdőket és mezőket papámmal. Vagy talicskában tolt, vagy a nyakába vett, ha elfáradtam. Sokat gombáztunk, erdei szamócát szedtünk, csipkebogyót gyűjtöttünk. Szerettem, s azóta is szeretem a növényeket. Soknak a nevét megtanultam akkor, és még most is igyekszem utánanézni ha valamit nem tudok. 
A pipacsot nem csak "bámultuk" de játszottunk is vele. Leültünk egy pipacsokkal teli helyre majd a bimbóját letéptük és kérdeztük. "Sör (piros), bor (rózsaszín) vagy pálinka (fehér)" Ha eltaláltuk a bimbó színét akkor örültünk és mi kérdezhettünk.
S miért is regéltem ennyit a virágokról, pipacsról nem tudom...a lényeg a táska. Pipacsokkal....
 
 
 S végül köszönöm azoknak akik már ilyen gyorsak voltak és jelentkeztek a meglepetés játékra. Sokan cinikusan írják kész, teljesítették  a szabályokat. De hát szabályokra szükség van. Vannak íratlan és leírt szabályok. Folyamatosan ehhez alkalmazkodunk...eddigi játékoknak (az első kivételével) nem voltak keretei, kötelezettségei. Rengetegen jelentkeztek is, amint azonban tenni kell valamit valamiért már nehézkesen megy a dolog...érdekes az emberi természet....


4 megjegyzés:

F.Gina írta...

Gyönyörű a táskád ! Akárcsak a többi :)) Szerintem semmiféle cinizmus nincs abban, hogy a kommentben írjuk, hogy mit tettünk a cél érdekében :)) Legalábbis bennem nincs ! De így tudsz utánanézni, hogy ki milyen formában hirdette, osztotta meg. És erre szükséged van a sorsoláshoz. Nehogy rossz legyen a szájízed :)))

Edina írta...

Hű de micsoda táska már megint...:) Nagyon tetszik!!!

Judit írta...

Hű, ez csodaszép!!!A fazont is imádom, ez így mint egy festmény!

csigaszabo írta...

Bájos ez a táska is, főleg mert imádom a pipacsokat.