2011. április 18., hétfő

Szavazz...

...ti kik gyapjúfilccel dolgoztok.
felhasználás előtt beavatjátok???

16 megjegyzés:

BCili írta...

Eszem ágában sincs, ez gyapjúfilc, dekorációs célra, nem pamut a ruhához!
A filcnek bárhogy is nézzünk nem tesz jót a víz, és szerintem ha be is avatod akkor is fog összébb menni, lásd a nemez szappanokat amik kézmosásról kézmosásra csökkentik a méretüket.

Sviro (Ildi) írta...

Nem mondod, hogy ez volt a kontra érv?!

bolyet írta...

Én még két évvel ezelőtt nyáron készítettem egy nagyobb munkát 4 féle gyapjúfilcből és beavattam...a piros utána is engedte a színét, összefogta a horholt virágot.A sárga és a zöld jól működött utána, azok nem fogtak.Mentek össze.

zazálea írta...

sosem, ez nem textil...

Süle Mónika írta...

No, ez az amiért én nem nagyon merem használni. Össze is megy, engedi is a színét. Maradok a filcesített pulcsinál, ami szintén összemegy ha mosva vagyon. De mosni meg azért mégis csak kell néha a kész terméket is, nem? Ez jó téma, ha vennék én sem avatnám be a gyapjúfilcet.

Süle Mónika írta...

Ja már értem... baleset történt egy korábbi munkáddal. Sajnálom. Én úgy jöttem rá, hogy a piros az könyörtelenül fog, hogy varrás közben még a bőrömet is pirosra fogta, sőt a fehér fonalam rózsaszínessé vált... a mosás valóban nem egyértelmű mindenkinek én is csak azóta tudom, hogy dolgozom az anyaggal, előtte három mérettel kisebbítettem a kedvenc pulcsim, mert nem tudtam, hogy nem lehet centrifugálni, pláne nem sok ruhával együtt. Ma már nem mosnám gépben egyetlen gyapjú termékemet, szerzeményemet sem.

Amióta bizományba varrással foglalkozom sokat tanultam a boltosoktól. Minden terméket el kell látni az összetétel listájával, kezelési útmutatóval, a gyártó nevével. Így nem lehet baj és még reklámnak is jó, ha ügyesen fogalmaz az ember!
Remélem jó vége lesz a történetnek, drukkolok!

Hunszil írta...

Nem...

Tündérlátta írta...

Nem avatom be.

Aledi írta...

Dehogyis, szó sincs róla!

Fércművek írta...

Én sem szoktam.

csigaszabo írta...

Még sose. De utána sem mostam még ki.

Lente Julcsi írta...

Nem.

patonaifabian írta...

Igen a kontra érv ez volt, hogy ő készített egy gyapjúfilc állatkát, amit előtte beavatott és azóta sincs baja.
Csakhogy szerintem a 20 cm és a 100cmx160cm között különbség van. Ha csak 10 centinként megy össze 1mm az ekkora falvédőnél már sok.
Tanultam, s most elkezdek mindenféle használati utasítást készíteni.

Rita írta...

Eszembe se jutott eddig, hogy beavassam...de ha meg is tenném akkor is összemenne minden mosásnál, nem? szerintem ha egy ilyen falvédőm van, megpróbálom kiporszívózni, kirázni a port belőle, es csak akkor mosni ha elkerülhetetle, persze kézzel, nyomkodva a kádban.

Süle Mónika írta...

Jól látod, ez az érv nem állja meg a helyét... nézz körül boltokban, olvass el néhány tájékoztatót, hogy a tiédhez hasonló nagyüzemi termékeken milyen felhívások szerepelnek. Nagyban nagyon vigyáznak az ilyesmire, lehet tőlük tanulni. Én néhány termékemre még ajánlott korosztályt is írok.

Nagyon szép lett a táska... kamilla, gyulladáscsökkentő, nyugtató... jó választás! :o)

BCili írta...

Azért ez nagyon furcsa és nem teljesen tisztességes kontra érv! Ha lelkiismeretes lett volna a vevő tisztítás előtt kérdez, ha nem talál információt rá, mert pl a gyapjúbabáknál is azt írják, hogy helyileg tisztítsuk és csak ha nagyon kell akkor mossuk szigorúan kézzel.
Visszajelzésnek tekintsd ezt az esetet, mert mást nem tehetsz értük (szerintem) és a későbbiekre gyárts egy jó tájékoztatót!