2010. november 16., kedd

Felelősség

Felelősség, egy csapat gyereket megtanítani, írni, olvasni...Hiszen sok  múlik ezen (szerintem) s következő jó pár évben, hogy éli meg a tanulás intézményét. Hogyan teljesít
Felelősség, megszerettetni magad, hiszen akkor szerethetőnek kell maradnod.
Felelősség, az elvárás, hiszen azt el kell érni, bármi áron.
Felelősség, a bizonyítani hagyás, hiszen rögös az út arra fele.
Felelősség,a tisztelet, hiszen tisztelhetőnek kell lenni.

Röviden fogadó óra....ami azt jelenti (számomra), hogy a gyerekek más szemszögből lesznek "szemlélve". Vagyis szülő-pedagógus beszélget a gyermekről/gyermekekről. Ilyenkor bizony sok minden kiderül. 
1. megdöbbenés: félnek tőled :(, ha viszont megnézzük jobban a dolgot, így hangzik a helyzet. Bizonyítani akarás, ami feszültséget okoz. Az okozat....teljesíteni nem tud a gyermek, mert rágörcsöl a feladatra.
2.megdöbbenés:sokan szeretnek.....okozat....bizonyítom, hogy meg tudom csinálni.....okozat....csak rád hallgatnak.....okozat, a te szavad a mérvadó.....okozat, befolyásoló erővel bírsz......okozat, nagy a felelősséged az életük alakulásában.
3.megdöbbenés: az iskola legrosszabb gyermekének a kedvenc tanító nénije vagy :)......okozat, benned bízik, elfogad, s hallgat rád.
Felelősség :)
 

2 megjegyzés:

Lente Julcsi írta...

Nem tudom melyik lehet a legjobb érzés,de most a harmadikra szavaznék:)
Tudom,nem erről szól,de anyaként most így gondolom.

Kékbálna írta...

Szerintem becsülendő ,hogy így érzel. Egy jó tanár néni szerintem olyan fontos, mint egy biztos családi háttér. Mindkettő fontos a gyerekek életében.