2011. március 20., vasárnap

Koszorúzott laptop

Barátnőm bőrdíszműves, s mindig panaszkodtam neki, hogy ezekbe a fazonú táskákba (majd alább látjátok), mindig kézzel varrom bele a bélést. 
Erre ő. 
Hát ez teljesen egyszerű. "Megvarrod az előlapot a béléssel együtt, elkészíted a koszorút, majd összevarrod és körbeszeged belülről."
Gondoltam belevágok, kipróbálom ....az anyag.
A végén majdnem sírva fakadtam. mert a körbeszegés nem az egyszerű dolgok közé tartozik, hiszen ha normálisra akarom, akkor kézzel kell körbeszegnem, utána varrnom. Azután kitaláltam, hogy letűzöm...ezt nem kellet volna. a kezem majd leszakadt mire úgy forgattam, hogy sikerüljön. Ráadásul valamiért egy -két helyen No jó a csücskökben picit ráncolódott az anyag. 
Idegesít miért.....ha valaki tudja kérem mondja meg...
S persze a véleményetek is érdekel....akár ilyen, akár olyan. A család szerint jó, de hát ők.....


5 megjegyzés:

F.Gina írta...

Teljesen rendben van, szerintem jól néz ki :)) A kínodon nem tudok segíteni, ahhoz élőben kéne látni, egy fotó kevés.

Amy-kreatív írta...

Szerintem jó ez így, ahogy van!

zazálea írta...

na, én is azt akartam mondani, hogy mi ezzel a baj?
semmi... :o)

mivel bélelted?, nekem attól nehéz, hogy olyan a táska tartása, úgy áll, mint Katiban a gyerek, igaz, ilyet is akarok, olyan "boltit", de akkor nehéz varrni :o(

Ági írta...

Nekem is nagyon tetszik!!! Bár nem vagyok szakmabéli, csak műkedvelő, de azt gyanítom, hogy azért ráncolódik, mert ha a hagyományos úton varrjuk, akkor a bélést 1-2 mm-el kisebbre vennénk. Ha egyben varrod, akkor ez nincs. A koszorú pedig a béléshez fog idomulni,szóval ez bőrnél és műbőrnél működik, de nem egy keményített textil esetében. A belseje elszegése egyszerűbb lett volna, ha a koszorú bélését pár cm-el nagyobbra hagyod, akkor csak az egyik oldalt kellett volna kézzel visszavarrni. A bélés pluszban hagyott anyaga ráhajtva a varrásráhagyásokra. Hú, de bonyolultan írtam le :-(( Ezt EGYSZER így már megvarrtam, és úgy döntöttem, hogy soha többet.
Ági

patonaifabian írta...

Úgyy nekem is tetszik, csak az az egy két fránya ránc, de erősen gyanítom, hogy a vatelint kellett volna kisebbre hagynom, meg talán, ha az alját másképp szabom....
De a plusz centis bélés az jó ötlet.
NEm adom fel!!!