2011. január 7., péntek

Retró hangulat

Inkább nekem, lányzómnak újdonság. A napokban előkerült az ezer éves diafilm vetítőnk. 
Gyerekkorom egyik legkedvesebb időtöltése. Rengeteg diafilmet kaptam, később kaptunk a testvéremmel. A redőnyöket teljesen lehúztuk, s egyik szülőnket megfűztük vetítsen. Óriási szemekkel néztük a képeket és hallgattuk a meséket. Persze ez csak addig volt érdekes, amikor még meséltek nekünk. Mikor már nekem kellett a húginak, azt már kevésbé élveztem.....
S most a lányomon a sor. A téli szünetben rengeteget vetítettünk, s nagyon szereti, ami fájó pont az életemben, hogy a gép ősibbnél is ősibb és már a lencse karcos, s az égő sem az igazi :(
Be kell szereznem egy újat, hogy én is élvezzem ne azon gondolkozzam, hogy esetleg mi is lehet a kép alá írva mert nem látom.
(akinek esetleg feleslegese van, attól szívesen átvenném)

7 megjegyzés:

hekka írta...

Ó, a vetítés nálunk is nagy kedvenc. Szerencsére gyerekkoromból sok diafilm megmaradt, bár némelyik olyan öreg, hogy szinte darabokra törik a kezemben.

Ágnes írta...

Az égő orvosolható egy régi skodaizzóval.Öreg autósboltokban még hozzá lehet jutni. Nekünk bevált.Indexlámpa volt.
Próbáld meg hátha...

Üdv.:Ági

patonaifabian írta...

Köszi Ági! kipróbáljuk, hátha beválik:)

Aledi írta...

Igen, a diavetítésnek különös varázsa van, az én gyerkőceim is szerették. Időnként még most is. Nekünk nem volt, úgyhogy vettem, elég húzós áron ugyan, de megérte :)

Mona írta...

A férjem Lucánk születése óta tervezgeti, milyen klassz lesz majd mikor előkerül a jó öreg diavetítő (az enyém még megvan). Mikuláskor, Karácsonykor olyan sok volt az izgalom, az új élmény, hogy úgy döntöttünk, várunk egy másik nagy eseményig, Luca februári születésnapjáig. A második :) Már vágjuk a centit :)

patonaifabian írta...

Aledi! Igen ez a bajom vegyek, vagy ne vegyek, mert tényleg rozzant állapotban van amit még én kaptam közel 28 éve.
Mona! érdemes várni és csak rövid mesével kezdeni, amiben szép színes képek vannak.Nagyon élvezni fogja :)

Adrienn írta...

Nekem is megvan a gyerekeim idejéből, és bébiszitterkedéseim alatt, mindig sikert arattam, ha elővettem. Láttam már a vaterán, vagy a teszveszen. Próbáld meg!