2010. december 5., vasárnap

Korai Miklós....

Nálunk korán jött a Mikulás
....mivel a lányom a hétvégét a maminál töltötte, így az Ősz szakálu ott már kiosztotta a portékáját. Valami frappáns megoldást kellett kitalálnom arra, hogy nálunk is járt mert logikus, ha a mamánál volt, akkor otthon is.
Vagy nem ????

Azt is sejtettem, hogy töménytelen mennyiségű csokoládét kap, így tőlünk a "Magyar népmesék" c. könyv egyik kötetét kapta, s ehhez gyártottam egy kis helyes csomagolást.....


4 megjegyzés:

Bakarasz írta...

Nálunk is magyar népmesés könyveket kapnak a gyerkőcök! :) A kirakós változatból egyet-egyet, amiben 5 kis kirakó van, meg egy mesekönyvet is, amiben pont a kedvenceink vannak! Szerencsére, a gyerekeim imádják a könyveket, csakúgy, mint mi, és az élet természetes velejárójának tekintik, mint mi. :) A legviccesebb az, hogy a kislányom csakis egy könyvvel vonul oda, ahová a királyok is csak gyalog járnak. :)) Gondolom, nálatok is van sok-sok mesketézés! Ja, és nagyon kedves az a kis rénszarvasos zsák!

Aledi írta...

De még milyen helyeset :) Nagyon szép, és jó az a sorozat, nekünk jó sok van belőle, és még mai napig előveszik.

hekka írta...

Jajj, nehéz ez a Mikulás-logika! Trükközni itt, trükközni ott, az oviba mikor, de oda miért akkor, ráadásul az utcán is biciklizik egy Mikulás, ő hogy kerül oda, fényes nappal... :) A rénszarvas pedig tényleg nagyon helyes! :)

patonaifabian írta...

Igen..imádjuk, s szerencse, hogy rá tudtuk szoktatni az elalvás előtti mesére. s mi mást mesélek, én mint népzenész anyuka....népmesét. Egyébként a Mikulás trükközés már egyre nehezebb lesz.
Mit jelent anya, hogy tűzoltós Mikulás, meg motoros?-(tegnapi híradó.....)