2012. június 28., csütörtök

Kérdéseim.....

A kíváncsiság hajt és örök. Mert érdekel, mint fogyasztó ti hogy látjátok a dolgokat. 
Remélem sikerül....

Készítettem egy kérdőívet, amiből szeretném megtudni kinek milyen táska vásárlási szokásai vannak...ki mennyit ad egy táskáért....kérlek segítsd kíváncsiságomat  kielégíteni.....


Az alábbi linkre kattintva remélhetőleg eljutsz a kérdőívre.....
Köszönöm segítséged!


14 megjegyzés:

Kataca írta...

Kitöltöttem a kérdőívet, és ahhoz szeretnék még valamit írni: nekem egy táskába bele kell szeretni...ez lehet egy iparművész táska, egy komoly bőrtáska, vagy egy nyári divattáska is...ezért nehéz behatárolni, hogy melyiket meddig hordom, hol vásárolom és mennyit adok érte..
Egyébként megértem a mostani gondolataidat, igazad van, és a táska árába a járulékos költségeket is bele kell számolni...

Süle Mónika írta...

4000Ft az átlag anyagköltség? Varrtam már néhány táskát, persze csak magamnak nagyon szerény keretek közt.. sokszor turkálóból szereztem egy táska-test anyagát... Tesóm erre mondaná azt, hogy akkor nem szabad csinálni, lejjebb kell adni, a piac diktál... ha nem veszik meg a külföldi tervezők anyagából készült táskát megfelelő áron, akkor nem szabad abba ölni az időt és az energiát. Maximálisan megértelek mert hasonló gondolatok kavarognak az én fejemben is. Egyszóval, vagy inkább mondattal: a gömbölyű táskáid csodálatosak, harmonikusak... gondolom komoly szellemi munka előzte meg a készítést, ezért igenis kérj tisztességes árat, ha már nagyon begyakoroltad a műveleteket és pikk-pakk megy, akkor viheted lejjebb az árát, akciózhatsz, kifutó modellezhetsz... Szerintem érdemes volna kipróbálni magad más anyagokkal is, hogy a kisebb keresetűek is vásárlóid lehessenek... attól még nem lesz rosszabb ha olcsóbb anyagokból dolgozol... a szemléletváltásra rá kell ébreszteni az embereket, az érték megbecsülésére kell őket tanítani...azt hiszem! Kitöltöttem a kérdőívet, remélem hasznodra válik!

patonaifabian írta...

Köszönöm, hogy segítetek....
Mónika! Nem a designer anyagok kerülnek ilyen drágába, hanem a vetex, a vatelin, és a bélés. Műanyag dolgokkal nem szeretnék dolgozni. Ami egy táskámba bekerül az kb 95% pamut (a cipp, meg a mágneszár.. ugye az nem) Ha kiveszem valamelyik anyagot, akkor már nem úgy áll, nem úgy simul....akkor egy lötty lesz. Csak olyan táskát adok ki a kezeim közül, amit én is szívesen hordanék. Személy szerint utálom ha egy táskának nincs tartása.
A kord VOLT a legolcsóbb...régen...most már nem.
A más anyag kérdése nehéz. Mert a műszálas, szintetikus anyagokat nem szeretem. Nos ők az olcsók. A Természetese alapanyagból származó anyagok pediglen drágák....Tehát sakk matt.

Névtelen írta...

A 4000 Ft.-os anyagköltség az az áram,cérna ilyesmiket is tartalmazza, vagy csak a méterárut?

patonaifabian írta...

Ez egy átlag. Van olyan táska amin kevesebb az anyag, van olyan, amin több. Tehát kisebb táskát gyorsabban vasalok, varrok, nagyobb táskát hosszabb ideig...így jött ki ez a piszok átlag...

patonaifabian írta...

Mici! Azt érzem belefáradtam az életbe....a munkahelyem finoman szólva nem tökéletes (remélem szeptembertől máshol kezdhetek), s ez nagyon kikészített ebben az évben...dolgozzak a semmiért.
Azután ottan van a szép ívben felfelé törő hitelünk....
S ott a híres nevezetes vállalkozásom, amivel azt érzem egy helyben toporgok...mert rommá gürizem magam és ezután semmit nem tudok felmutatni....mosolygós vagyok én...de ez így az elmúlt egy-két évben nagyon felgyűlt...most lépnem kell. S szerintem mindenki tudja, milyen nehéz is az!

zazálea írta...

persze, hogy én is kitöltöttem, de az a kérdés, hogy mennyit kérnék egy ilyen táskáért, nem biztos, hoyg jó.
és miért nincs olyan rubrika, hogy esetleg 11 fölött??

Unknown írta...

Én is kitöltöttem a kérdőívet, bár egy-két helyen erős kompromisszumokat kellett kötnöm. Szerintem sokan járunk abban a cipőben, hogy beleszeretünk egy táskába, megvesszük relatíve bármilyen áron és sok-sok éven át hordjuk és közben -bár beleszeretünk másokba is- nem veszünk újat csak mikor a régi már foszladozik. Tehát vállalkozó szemszögből nem vagyunk jó vásárlók. Az hogy hol vásároljuk a táskát, megint egy kényes kérdés. Bárhol, ahol az álom táska fellelhető és az nem feltétlen kézműves- vagy márkabolt. És nem feltétlen a legolcsóbb... Egyébként meg egy kézművesnek is bele kell számolnia minden felmerülő költségét az árba, hisz ezt teszik a márkák is. Sőt a kézműves termék értéke nagyobb a változatosság, a kreativitás és az egyediség miatt. Egy márka nem fog csak a kedvemért egy kicsit más fazont csinálni! Egyébként a 4.000 Ft-os anyagköltség egyáltalán nem sok. Varrtam én is egy-két táskát és nekem többre jött ki...

patonaifabian írta...

Rita! Azért nincs magasabb összeg, mert ahogy Mici írta "itt van egy önbizalom hiányos maca" azaz én:)

S valóban nem a legjobbak a kérdések, meg nehezek, meg annyi variációt nem lehet készíteni, mint amennyi lehetőség lenne....ez egy szeletke....:)

Kicsoda írta...

en is kitoltottem es a kerdesekbol is sugarzik a szomorusag:-( nemreg vettem taskat, kettot. nem vilagmarka, hanem kis designer ceg, es nem szerepelt az arszint nalad:-(
szerintem el kellene mar szakadni ettol az ennyi koltsegem van benne szemlelettol. engem NEM erdekel!!! felolem kerhetik a koltseguk tobbszoroset, ez nem ram tartozik. es nem hiszem, hogy azok kozul kerulnek ki vasarlok, akik kicentizik, hogy mire mennyit koltottel!! abban, ha az ember nem tomegarut vesz van egy DONTES, ami direkt modon egy magasabb ar elfogadasat is jelenti!! ne ertsd felre, nem szorom a penzt, hanem epp hogy meggondolom mire adom ki!
egy minosegert fizetek, nem a benne levo anyagert. az persze nem kerdes, hogy a jo minosegu anyag szukseges, de nem eleg.
egyszeruen az a kerdes, hogy aki azt a taskat megveszi az ki, hova viszi, hogy el, neki ez mennyit er.
ha te falusi tanitonenit celzol meg, aki ezt hordja, akkor meg is van, hogy mennyit kerhetsz erte. ha viszont jol kereso uzletasszonyt, akinek az oltozkodesebe ez beleillik, egy teljesen mas arszintet kell!! hasznalj.
a valaszok kozt 2-3 ezer forintos savaok voltak, ami szerintem azt mutatja, hogy mennyire maskepp latod, mint en vasarlo. vasarlokent nem vagyok ennyire arerzekeny, 5 ezer ft-os kulonbseget realisabbnak latok, sokkal.
nagyon drukkolok neked, mert annak ellenere, hogy nem az en stilusomban varrsz, nagyon szeretem a munkaidat es jo lenne latni, hogy tehetseges emberek azt csinaljak, amiben jok:-)

patonaifabian írta...

Köszönöm....kellenek nekem az ilyen fejmosások is... S valóban. Kinek szánom én a termékeim...el kell döntenem...s valóban az én dolgom mennyi az anyag...kell nekem a fejmosás...lassan érik előttem mit tegyek...a érzem már a megfelelő lépéseket. S az, hogy ilyen sokféleképpen látjátok a helyzetet, nekem is jobban kinyílik a látóterem...a szemnyitogató eltűnt az életemből két éve.
Köszönöm a reális tanácsot, mondandót Kicsoda....köszönöm

zazálea írta...

Kicsida, pontosan ezt mondtam(írtam) Reninek, hogy ez pozicionálás kérdése is, melyik polcra helyezi az ember magát, ez az elsődleges az árképzésben.
látod, Reni?

patonaifabian írta...

Értem Rita! TEhát a polckérdés, meg a kinek szól kérdését kell megbeszélnem magammal!

Névtelen írta...

Kedves Reni!

Az előttem szóloknak igaza van. A hiba a te készülékedben van. A hiba a Te készülékedben van. Amit és ahogy te csinálod, az nem vállalkozás. Engem vásárlóként nem érdekel az anyagköltséged, ez a kérdőív kifejezetten rombolja a márkádat. És az is, amikor azt írod a FB-on, hogy felkerültek a boltba a tárcák, hátha... valaki. Szánalomból nemigen vásárol senki, szerintem.

Hajrá, Reni, döntsd el, hogy ez neked hobby vagy vállalkozás. Ha vállalkozás, akkor zárold a panaszkodó Renit (Amikor panaszkodsz a FB-on, hogy nem szereted, amikor azt kell csinálni, amit a váésárló mond, nem azt amit te szeretnél, hát az engem nem ösztönöz vásárlásra.)

Az áraidat szorozd be kettővel, ha lehetőséged van rá, akkor nagykerben vedd meg a vliest és a vetexet és ha úgy érzed, kizsigerel, ne vállalj egyedi megrendelést, alkoss olyant, ami a szívedben van.
És ne írd ki még egyszer, hogy mennyi az anyagköltséged. Te művész vagy! Picassotól szerintem senki sem merte megkérdezni, hogy mondja mester mennyi volt a festék meg a vászon, és ugyan hogy van képe ennyit elkérni a képekért???

Íratkozz be egy marketingtanfolyamra és készíts saját honlapot. Amíg a meskán árulsz, óhatatlanul összehasonlítanak az olcsóval, a téged másolókkal.

Szeretettel írtam, nem bántásból!

Márta