2011. augusztus 31., szerda

Má' megint....

Mondhatjátok joggal...ez van. Most csak ezek az apróságok készülnek.
Vagy most ért el a nyári hajtási fáradság ,vagy  fogalmam sincs mi van velem, de egyszerűen nagyobb dologba, mint egy normális ép kéz-láb táskába nem bírok belekezdeni. A fejemben vannak, de valahogy nem akarnak a kezeim közé kikerülni. Szédelgek, el tudnék állva aludni, és csak szabok....szabok, vagy még azt sem.  De varrni meg pláne:(
Így csak néhány csajos tárcát tudok nektek mutatni. Amik lassan készültek.....
MÁ' MEGINT :O)

...a pipacsos meg még készülőben. 
Nőcisekből egyenlőre ennyi:)

2011. augusztus 29., hétfő

Kutyául érzem magam....

Az allergia teljesen ledöntött a lábamról. Sajnos nem új keletű dolog, hiszen két éves korom óta küzdök ezzel a nyavajával, de ez a száraz idő, és persze a szomszéd kapálatlan, kaszálatlan óriási területe sem tesz jót. A szemem bedagadva, az orrom folyva, a fejem fájva vagyon....így alig látok, s a koncentrálás is nehezen megy.... 
Azért egy két apróság kikerült a kezeim közül.....


....jelenlegi kedvencem....


Ráadásul az anyagbeszerzés is  döcögősen megy. Kordból az üzletek kifogytak és én is...tehát akinek van tippje ossza meg velem, hol lehet normális áron szép kordot vásárolni. 

A gyapjúfilcem is megcsappant, s ráadásul a beszerzés befagyott....nem tudnak nekem hozni most a kért színekből, így aki tud és akar is rám gondolni egy méteráru  bolt közelében kukkantson be nekem van-e olyan, amilyen:O)
Megmutatom milyen színekre lenne szükségem, s emailban tudunk egyeztetni ha valaki esetleg, ne talán tán, mégis......


Nagy szükségem lenne a 3-as, 6-os és a 13-as színekre! 
Ezer köszönet előre is!

2011. augusztus 25., csütörtök

Pozitív

No neeeem ne a terhességi tesztre tessenek gondolni, mert az nincs, de sok-sok pozitív dolog ért engem mostanság. 
Az első, mikor is találkoztam Liliomkertbe csutkaidával  , akivel ha csak pár szót is de beszélgettünk és jó volt a mosolygását, vidámságát megtapasztalni. Innen is puszilom őt!

Majd jött a Cserebere játék, amire biza volt jelentkező, s egy tüneményes hölgyemény latinka nyerte el a táskát, s akitől gyönyörűségesen szép színű és minőségű hímzőfonalakat kaptam. S tanultam is tőle egy új szót.....bobina......dunsztom se volt mi az, de megfejtődött a dolog, s házi gyártmánnyal és is készítek majd a fonalaimnak.

Ezután elkezdtem dolgozni, s úgy gondolom a mai világban ez nagy szó...MUNKA. Van és nem lesz egyszerű, hiszen a megszorítások miatt a készségtárgyakat összevonva kell tartanom 1-2. osztálynak egyszerre, de hát gondolták kreatív vagyok megoldom. 

S végül a meleg ellenére befejeztem egy táskát..., hisz, mint a virágaim az ablakban és is csak tikkadok, mert ebben a melegben csak azt lehet. Tikkadni:)


2011. augusztus 23., kedd

Szolgálati közlemény

Tegnap nem tudtam gép elé kerülni, így csak most mondom LATINKA tied a tűska- Kérlek, kérlek írj egy mail. Köszönöm!

2011. augusztus 19., péntek

Én már csak

...tömegesen gyártok. Ahogy az elmúlt hetek képeit nézegetem. Egy fajtából megvarrok jó párat, majd jöhet a másik. Hát ez van...rájöttem, hogy fázisokban varrni először nAgyon unalmas, majd amikor már csak összeállítani kell, akkor meg már olyan vidám és jön a sikerélmény, hogy ennyit ilyen gyorsan.....persze ekkor már elfelejtem, hogy napok óta nem raktam össze semmit!


s miért ilyen sötét....érzem a vesztem, mikor majd csak lopva varrok, mert dolgozat javítás, készülés az órákra, hulla fáradság.....érem én a vesztem:(

2011. augusztus 17., szerda

Lustaság fél egészség

S persze rengeteg zseb. Mert hát ahogy írtam régebben elég kutya-macska viszonyba vagyok a cippzárral. Ezért ha tehetem nem is nagyon kínlódok vele. Mert hát a varrás nálam örömhormonokat szabadít fel, s nem akarom őket tönkretenni egy kis nagy idegeskedéssel.
Ezért a mostani két pakolós táskámat tele pakoltam zsebbel, egyetlen egy szépséghibájuk van.....egyik sem zárható.
Remélem azért valakinek így is kellenek majd:)S igen nagy tanúsága a fotóknak
1. ha gyorsan akarom csinálni biztos nem lesz jó a beállítás, gyűrött a táska vagy a kettő kombinációja
2. fényképezés előtt nem árt lekefélni a frissen elkészül táskát:O)


2011. augusztus 16., kedd

Mennyire más

....amikor az ember fáradságos munkával befejez valamit. 
Mennyire jó érzés keríti hatalmába, hogy igen! Megcsináltam! 
Mennyire másképp néz ki megvarrva egy-egy tárca, mint pucéran a kőre terítve.
S mennyire jó érzés, mikor elismerik, jól végezted a dolgodat!


Lábnyomok

Hosszú történt nem fűződik a táskához. Szeretem a lábnyomokat, vagyis ezt a formát és hát a gyerek lábnyomatok a legédesebbek. Valami egyszerű báj van bennük, ami magával ragadja az embert. 
Sajnos lányomnak ez a kis husis lábformája már múlóban, hiszen négy éves nagylány, de ajánlom azoknak akik szeretnek visszaemlékezni milyen is volt, mikor még nagyon kicsi volt a gyermekük.
Engem erre emlékeztet a táska....s hát pasztell, mert rájöttem, hogy ezeket a visszafogott színkombinációkat is felettébb szeretem. Úgyhogy lesz még ilyen kis szolidan szelíd táska.....lesz ám)


2011. augusztus 15., hétfő

Cserebere játék

Ahogy ígértem a nyár folyamán lesz még játék.  Amolyan cserebere játék. De mondhatjuk licitálós játéknak is. Kinek hogy tetszik....s mi a játék lényege?
Van nekem ez az imádott békás táskám. Szeretgetem, simogatom...lehet, hogy ezzel a szeretgetéssel bevonzom azt, hogy senki nem "meri" megvásárolni. Így úgy döntöttem, mint gyermekemnek a kezét eleresztem felajánlom annak, aki minél több osztott hímzőfonalat ajánl érte.
A játék egyszerű 2011.aug.22-éig lehet rá licitálni egy kommentbe, ennél a bejegyzésnél. S aki a legtöbbet adja a megadott időpontig, annak küldöm a táskát, cserébe a fonalakért.

S akkor indítom. 
Kikiáltási ár 5 db osztott hímzőfonal.

2011. augusztus 13., szombat

Béléstől függ

.....hogy milyen külsőt kap a táska, vagy fordítva? Fontos milyen a bélés, vagy teljesen mellékes?

Sokak szerint lényeges, milyen is a belső rész, milyen a minta, az anyag. S bizony ennél az anyagnál a bélés adta a táska küllemét.

Vásároltam a kék alapon fehér pöttyös anyagot és a párját a piros alapon pöttyöket. Amikor beavattam őket és egymás mellé keveredtek, hát szerelem volt elsőre.
Sötétkék-piros szerelem.
S hát megérdemeltek egy hozzájuk méltó külső részt, mely szerelmüket védi.....2011. augusztus 12., péntek

Előkészítő szakasz

Lassan itt az iskola és, mint jó pedagógus lelkiekben már szeptemberben járok. Kis elsőseim idén nem lesznek (eddigi tudásom szerint), így az előkészítő szakaszt, ami felkészít az írás olvasásra nem kell végeznem. 
Viszont a pénztárcáim ebbe a szakaszba léptek. Kicsit manufaktúrázom, így tegnap csak hímeztem-hímeztem, hogy ma csak az összeállításokkal kelljen bajlódnom. 

Ők azok....bízom benne mindenki talál magának kedvencet majd.


2011. augusztus 9., kedd

Közvéleménykutatás

Arról lenne szó, hogy egy méret nem méret. Vagyis valakinek a kisebb, valakinek a nagyobb kell. Ezért gondolkodóba estem, hogy bizony rendelnem kellene még ilyen pénztárca csatot. De jelenleg nem tudom eldönteni, hogy milyent.(mert ugye nem a kertből szedem a pénzt)
Vannak tündérien édesek 4-8 cm-esek...vagy a nagyok, amikből már kisebb táskákat is lehet készíteni 18-26cm.....nehéz döntés ez nékem, s ebben kérem a segítségeteket. Ti melyiket választanátok???

S kép is legyen a dolgokhoz itt még nem mutatott rókaúrfival zárom soraim!


2011. augusztus 8., hétfő

Infantilis is kell néha

Pakolós táska kísérletemet nem hagyom abba, de bizony elkapott a hév, hogy néhány nem csajos, nőies, romantikus, hanem inkább infantilis pénztárcát készítsek....milyent mást, mint csatosat.
...egy bagolypárt....


....az esőűző esernyőset....


...az elmaradhatatlan katicásat....


....készült egy dagi madaras is....


s zárás képen egy általam imádott népi motívumos is....


Észrevettem. Mostanában képekben beszélek...hát majd ha megered a nyelvem és rengeteg minden történik velem, beszámolok róla. Egyenlőre élem a hétköznapok monoton világát:O)

2011. augusztus 5., péntek

Kísérlet 2.

Folytattam a kísérletezést, mivel Adél felhívta a figyelmem egy fontos dologra. 
Miszerint a zsebesek igen csak könnyedén kizsebelik ezt a táskát. 
Ezért a cippzáras megoldáson kezdtem el gondolkodni...fazonügyileg nem nagyon megoldható, így belülre kellett kikísérleteznem a cippes zsebet. 
 A táska kívülről állatbarát, vagyis az állatkedvelőknek kedveztem a mintával.


Jelentem belül húzódik egy nagy zseb, ami cippel zárható és egy kicsi, ami semmivel. Így a fontos dolgokat el lehet rejteni, a tolvajok elől....a zseben van még mit finomítanom. Először is nem táska cippet kell használnom, mert az igen vastag és erős, tehát egy vékony bélésnél megküzd vele az ember.
Másodszor a cipp eldolgozásán kell javítanom (most sem csúnya, de lehetne szebb is) 
S akkor az igen rossz képet mutatom belülről.


S most is igen csak érdekel bárminemű vélemény!
Köszönöm:O)

2011. augusztus 2., kedd

Kísérlet

Mindig megkapom, hogy " Ez a legnagyobb méret?....hát miért, miért baj, hogy én nem bírom a bőröndnyi táskákat!
De miután már a nem tudom hányadik megjegyzés volt elgondolkodtam ezen a dolgon. S kigondoltam, hogy hát egy régi szabásmintát alakítok át, nagy méretűre. Olyant ,aminek jó öblös (Zazalea szakkifejezésével élve) az alja, majd mivel sok eső esett megnövesztettem, mint a gombát. 
Mivel naplementébe fotóztam így a színe az "érdekes" kategóriába tartozik.


Tehát kíváncsi vagyok, milyen szerintetek? Csak így tömören....hogy miről véleményeztek azt rátok bízom:O)

2011. augusztus 1., hétfő

Elfelejtett tárcák....

A cím jogos, hiszen megígértem, de igen -igen elfelejtettem a tárcákat megmutatni, amit készítettem....több is készült, több is elfogyott és bizony többet nem fotóztam, ezért nem tudom most dokumentálni nektek... legjobban a "Barátság" pénztárcának keresztelt erszényt sajnálom, hogy nem fényképeztem le.....baglyos...dupla baglyos.....Belőlük kell egy újat gyártanom azt hiszem.....

S akkor sorba.
1. margarétás


2. százszorszépes


3. cseresznyevirágos


4. katicás


s innen hiányzik a baglyos:O)
De a mosolycsalogató asztalkámat, amit kölcsön kaptunk megmutatom (fotózta a férjecském:)


S egy kevésbé jó fotó rólam.....még beöltözve és az utolsó öltéseket elvégezve....