2011. július 30., szombat

Táskadömping....

Mivel szerencsémnek, vagy a Jó Istennek köszönhetően eléggé kifogytam a táskákból úgy döntöttem akkor varrok....s ha már lúd legyen kövér sokat. Drága jó uramat befogtam szabni, de nem akartam bonyolítani ezért egy fazonnál maradtunk. Nekem már "csak" az összeállítással, díszítéssel kellett foglalkoznom....s akkor képekben....
.....egy kis terrrakotta, bordó-piros margarétával...
.

......napraforgós.....


.....púderszín szitakötővel bolondítva.....


....amik már voltak.....
Hát ennyi:)
A tárcákat elfeledtem a héten, de következő posztban majd őket mutatom.....
Nos?

2011. július 26., kedd

Csak egy kérés.....

Sosem kampányolok, mert úgy gondolom, hogy ha tetszik valami az embereknek, maguktól is megtalálnak engem....de most egy kicsit piszkálja a csőröm, hogy egy nyúl győz le a FABulous Textil játékában.
Tehát kérlek benneteket szavazzatok a pipacsos tárcámra....


...most szavazatért nem tudok adni semmit....s különben sem vagyok a híve ennek...tehát ha tetszik a linkre kattintva egy "TETSZIK"-et kell kattintani.

Köszönöm

2011. július 24., vasárnap

Ami még nem volt.....

Lehet már nagyon unjátok ezeket a fazonokat...s talán ezért is korlátozom bemutatásukat, de én szeretem őket. NAGY felület, melyet úgy díszítek, ahogy akarok.....s most így akartam.....mert így tetszett.

Katicás, mert.....csak.


...pitypangos, mert táskán is ki kellett próbálnom....

.....népies, mert kaptam egy mintát és ki kellett próbálnom milyen is egy táskán....

.....s a cseresznyevirág babásan, habosan, lágyan....

....képeket már régen készítettem, de mivel a héten nem volt mutogatni valóm, így gondoltam képtelenség kép nélkül maradni.

Jelentem, azóta kézhez kaparintottam egy használt, de erős gépet, amivel szépen összebarátkoztunk. Azt hiszem jó barátok leszünk....már varrtam vele tárcákat....majd holnap mutatom. 


2011. július 21., csütörtök

A nyertes......

Pálfalvi Zsuzsa


S a nyeremény.....meglepetés. 

Na jó nem....bár nagy nyomás alatt voltam, mert mindenki táskát szeretett volna :).
De a gépem (varró) a héten bedobta a kulcsot, ezért külön táskát nem tudtam varrni. Azóta stabilizálódott a helyzet és hát egy használt de varrni tudó gépet vettem, amivel ismerkedem. Így nyereményt nem tudtam készíteni....

Ezért a nyertes ha szívesen veszi megkapja az én kedvenc táskámat....


...vagy a már elkezdett de még be nem fejezett cseresznyevirágos tárcát választja, hozzá készült kitűzővel.

Köszönöm mindenkinek a részvételt és remélem nem okoztam csalódást a nyereménnyel.

A nyertes pedig jelentkezzen a választásával és a címével!

2011. július 20., szerda

Lista.....a sorsoláshoz

Írok egy listát, kik azok, akik jelentkeztek a játékra...kérlek nézzétek át, s ha valaki lemaradt róla sikítson.....

BLOG:
Rita,   Krizantám,   napos,   G,   Banász Erika,   Fáni,   
Hekka,   Blithe,  F.Gina,   Rita Foltok,   Kriszti,   Farci,    arszi,   Vass Mónika,    emilil,   era,    Edina,   Sziránszki,    borbelya,      bubsza,    Sviro,    böpörö,    Vargáné Mária,   inga,   Monica,    rozandi,   Kriszta,    á,   Strugamanó,    Kriszpicur,    csigaszabo,   norono,    Pálfalvi Zsuzsa,     Klau,   Etterke,   lapappilon,    Reni,    

FACEBOOK:

Komárominé Jóföldi Hajni,    Tímea Szabóné Bolyet,   Schneider Kata,    Gyöngyi Bognár,    Kárász Petra,   Ágnes Plánka,     Gina Földváry,    Gerda Nádor,    Nagyváthy Krisztina,   Erika Banász,   Farcalasz Johanna,    Szilvia Molnár,    Márta Júlianna Csikó,    Kaló-Kriski Zsuzsa,    Jakabné Mlinarik Judit,     Ildikó Járai,     Roznyikné Gyémánt Andrea,    Kriszta Erdélyi,    Kónya Ági,    Hekkagugumi,    Márkus Edina,   Rab Nóra,   Reni Ludvig.
Kérlek nézzétek át a listát, s ha valamiért nincs ott a nevetek jelezzetek.

A sorsolást holnap reggel megejtem, addigra talán mindenki átnézheti a névsort....már csak egy nap izgalom:)
2011. július 18., hétfő

Katasztrófa

Azt hiszem zokogással, hisztivel, csapkodással kellene kezdenem és folytatnom és lezárnom. 

Nem jó a varrógépem!!!

Ráadásul a szervizeseket sem érem utol. Mi lesz így velem...mi lesz a megrendelésekkel, az elképzeléseimmel....s mi lesz a játékkal...
....azt hiszem a nyertestől egy kis türelmet kell kérjek...míg haldokló gépembe életet lehelnek.

Ennyi...vérzik a szívem és én is :(

2011. július 14., csütörtök

Csatos szerelem

Szerelmes vagyok azt hiszem....nem csak az uramba:), hanem ezekbe az apró, tenyérbe illő kis tárcákba. Azt elmúlt napokba jó párat készítettem belőlük...édesanyámnak engedve szülőfalumba megyek egy kicsit vásározni...ha nem is adok el semmit, de legalább jól érzem majd magam.
S akkor mutatom őket sorjában....
....az új szerelem....azt hiszem táska is lesz hozzá:)


...majd a második szerelem, a kis japán most púderesen.....


....s az elengedhetetlen kamilla....


.....ezután a méhecskés táskához, egy méhecskés tárca....


....s a teljesség igénye meglegyen imhol a pitypang és búzakalász....:)Ennyi....ha véleményetek van senki ne kíméljen:)

Pöttyösen

Nem bárányhimlő, nem meleg-kiütés, bár a meleg kiütött...agyilag. De ma csupa pöttyel dolgoztam. S eddig is tudtam miért veszek fel előszeretettel pirosat télen. Stimulálja az agyam, hogy melegebb érzetem legyen...nos ma a nap is és a pszichém is dolgozott....
De nagyon büszke vagyok magamra mert két megrendelés is elkészült. A kutyás kissé megbolondítva, s így már nem is olyan bolondos. Sőt...olyan elegáns érzetet kelt bennem. A táskát kifejezetten a megrendelő kérésére készítettem. Az ő ötlete, elképzelése alapján....sok beleszólásom nem volt.S a másik pötyi egy régi táskám újra kérése volt...s mivel mással, mint katicával:O)


Szép napot!

2011. július 9., szombat

Szettelek

Nem teniszezek, mielőtt itt mindenki egy vidám sportos bejegyzésre várna. hanem elindult az agyam....s mikor elkészítettem a pipacsos csatos tárcát gondoltam egyet....s egyből három lett belőle. 
Három szett...a leveles.....

..innen is ezer bocs, ha esetleg Zaza táskájával hasonlóságot mutat. Nem állt szándékomban....éjjel ez jött ki belőlem.

...a cseresznyevirágos....

...na és a pipacsos....nem fotóztam őket le egybe....csak így vannak ők....egybe.

Nos milyen?

2011. július 8., péntek

Pitypang

Mosolyra fel!


2011. július 7., csütörtök

Az első semleges

...s remélem az utolsó is. 
FÁJ
....pedig csak a méret nem stimmel. Nem fér bele a nokia.....de hát minden mobilnak nem jó az én is tokom....
....fáj a lelkemnek:(

Vélemény kellene.....de sok

No jó lehet, hogy egy kicsit nyers vagyok a címben, de hát bizony egyedül nem tudom eldönteni a két nagy kérdést.

1. MILYEN? (fazon)
2. MENNYI? (legyen az ára, ha igény lesz rá)
NOS?

2011. július 6., szerda

Amikor már pattanásig feszülök...

Szeretem a rock zenét. Bár ez eléggé ellentmondásos népzene kontra rock, de valahogy mindegyikben az erőt érzem. A lelkemet lenyugtatják, tudok rá tombolni, vagy sírni....
Rengetegszer használtam már megnyugtatásként ,energia levezetésként. Mikor már annyira tornyosodnak a dolgok, hogy másképp nem megy csak egy őrülettel, na akkor vezetem én be ezt a jó kis muzsikát....2011. július 3., vasárnap

Elfáradtam

A rossz idő ellenére férjem úgy döntött menjünk el vásározni....szeretek vásározni. Megszerettem. Annyi érdekes emberrel lehet beszélgetni és annyi kedves ismeretlen ismerőssel találkozhatunk.
A sok mosoly és az ámulat és a nevetés...ez mindig részem. Meglátják a táskáim és szinte mindenkinek fülig szalad a szája. A gyerekek és a felnőttek, férfiak és nők is egyaránt mosolyognak és ez olyan jó. Elismerően bólogatnak és dícsérnek...az már más tészta, hogy a nézelődést jobban végezték, mint a vásárlást, de ez mellékes, mert ennyi jó szót már régen kaptam és nagyon jót tett a lelkemnek....nagyon.
S kedvencem egy csinosan felöltözött fiatalember, aki megállt a termékeim előtt, s mintha megszűnt volna a világ  sorba-sorba végignézett mindent, majd rám és azt mondta....SZÉP!

S hogy kép nélkül ne hagyjam a bejegyzést egy kis "nemtudommilyen" színű táska....


2011. július 2., szombat

ManÓfaktúra

Azt elmúlt napokban bizony manÓfaktúrában dolgoztam. S miért manó és nem manu? Hát egyszerű a dolog, mert mindenki besegített a családban. Kiszabtam és vasaltam a közbéléseket, a lányzóm cipelte apához, Ő pedig kiszabta nekem szépen., s közölte, hogy biza ezt már csak össze kell varrni. EZT......EZEKET.....

Ha csak ilyen egyszerű lenne, de ki kellett találnom, melyikre milyen mintát varrok fel, s bélelni és bélést készíteni és összevarrni és újból és újból és újból és újból. Végül így lett kész az öt darab 2in1 kistáska.


A kedvencem a rózsaszín elefánt. Eléggé szentimentális:O)

Neked melyik tetszik?

2011. július 1., péntek

Pipacsok...

Valahogy szeretem a virágokat, gondolom sokan vagyunk így. Gyerek koromban, mikor a családban még csak és voltam a kicsi, rengeteget jártuk a közeli erdőket és mezőket papámmal. Vagy talicskában tolt, vagy a nyakába vett, ha elfáradtam. Sokat gombáztunk, erdei szamócát szedtünk, csipkebogyót gyűjtöttünk. Szerettem, s azóta is szeretem a növényeket. Soknak a nevét megtanultam akkor, és még most is igyekszem utánanézni ha valamit nem tudok. 
A pipacsot nem csak "bámultuk" de játszottunk is vele. Leültünk egy pipacsokkal teli helyre majd a bimbóját letéptük és kérdeztük. "Sör (piros), bor (rózsaszín) vagy pálinka (fehér)" Ha eltaláltuk a bimbó színét akkor örültünk és mi kérdezhettünk.
S miért is regéltem ennyit a virágokról, pipacsról nem tudom...a lényeg a táska. Pipacsokkal....
 
 
 S végül köszönöm azoknak akik már ilyen gyorsak voltak és jelentkeztek a meglepetés játékra. Sokan cinikusan írják kész, teljesítették  a szabályokat. De hát szabályokra szükség van. Vannak íratlan és leírt szabályok. Folyamatosan ehhez alkalmazkodunk...eddigi játékoknak (az első kivételével) nem voltak keretei, kötelezettségei. Rengetegen jelentkeztek is, amint azonban tenni kell valamit valamiért már nehézkesen megy a dolog...érdekes az emberi természet....